Foton

Elementarna fotografijaKurs Elementarne fotografije je namenjen svakome ko voli fotografiju, želi da se bavi iz hobija ili za kasnije profesionalno napredovanje, a sada ne poseduje nikakvo ili delimično predznanje. Polaznici se ovde upoznaju sa funkcijama i primenom digitalnog foto-aparata i ostalog pribora/opreme u nekim najčešćim životnim situacijama kao i softverima za postprodukciju (Photoshop, Lightroom).

Ovaj kurs se preporučuje onima koji žele da motive iz svakodnevne okoline, svoje utiske, događaje i druge snimke učine lepšim i kreativnijim radi ličnog zadovoljstva, ili izlagačke aktivnosti vodeći polaznika od potpunog početka do otprilike srednjeg nivoa fotografskog znanja.

Nastavni program se sastoji od predavanja, domaćih zadataka i vežbi na terenu, a prolazi se na 11 viđenja tokom 6 vikenda (kompletan program dobijate prijavljivanjem, slanjem obične sms-poruke sa vašom e-mail adresom na 064 11 598 00). Predavanja su propraćena brojnim ilustracijama koje se prikazuju video projektorom, uz praktične demonstracije i objašnjenja kako se postižu pokazani rezultati.

Taj program je samo minimalno što škola nudi jer uz njega ide i obiman gratis-program.

 

 


Generalno, učenje fotografije se sastoji iz 3 dela, pa je tako i u našoj školi:

1) Tehničko-tehnološki se odnosi na ovladavanje upotrebom foto-aparata, opreme i softvera; izvestan broj ljudi uspe ovaj deo delimično ili čak potpuno da savlada i samostalno pomoću knjiga, tutorijala i interneta. Mi smo tu da u ovome pomognemo, iznivelišemo različita predznanja naših polaznika ili da potpunog početnika metodički dovedemo do funkcionisanja.

2) Likovni se odnosi na organizaciju elemenata slike, izražajnost fotografije kao umetničkog medija i oblika vizuelne komunikacije među ljudima. Kod ovog najvažnijeg, zapravo suštinskog dela značajnu ulogu imaju akademski obrazovani naši profesori koji vas uvode u likovni rečnik fotografskog izražavanja. Ovo znanje se ne može savladati na prethodno opisan način, a ljubitelji fotografije koji su prepušteni nasumičnim uticajima sa interneta često se izlažu uticaju kiča i drugih rešenja negativnih trendova.

3) Veštine se odnose na primenu stečenog tehničkog i likovnog znanja u praksi. Zato je važna kontrola učenja pregledom zadataka i davanjem stručne korekture koju obavljamo.

 

Stil rada Škole Foton - Budući da nam je gradivo veoma obimno potrudili smo se da onima koji upišu našu školu olakšamo proces učenja uvođenjem dodatnog gratis-programa i davanjem izvesnih tutorijala, kroz efikasnu kombinaciju individualnog i grupnog pristupa. Ukupni fond časova je teško izmerljiv zbog tog gratis-programa i puno vremena koje dodatno, mimo obavezujućeg najavljenog programa izdvajamo za naše polaznike jer naša parola je da ste nam vi najbolja preporuka. :)

 

Cena ovog kursa je u iznosu od 150 evra. Blagovremenim upisom može se platiti i u dve rate i više iskoristiti gratis-program. U cenu su uračunate sve obaveze Škole Foton sadržane u konkretnoj Ponudi, sa detaljnim planom i programom škole za važeći period, koja se šalje zainteresovanima na poslatu e-mail adresu.

 

Prijavljivanjem za Elementarnu fotografiju nemate obavezu i da je upišete već vas škola samo obaveštava o svojim aktuelnostima: šalje vam nastavni plan i program cele Škole fotografije Foton, obaveštenja o otvaranju upisnog roka sa kompletnom Ponudom škole u kojoj su precizno utvrđeni svi detalji.

Upis se obavlja na osnovu konkretne Ponude škole, važeće za taj upisni rok, sklapanjem ugovora i popunjavanjem upisnice.


Prijavljujem se za kurs Elementarne fotografije ovde...

(Pošto svaka elektronska forma prijave može da spamuje, u slučaju da ne dobijete naš odgovor, slobodno nas pozovite ili nam pošaljite vašu e-mail adresu običnom sms-porukom na 064 11 598 00)